Ja us alimenteu bé?

riesgos-saltarse-desayuno--644x450Per poder aconseguir i mantenir un funcionament òptim de l’organisme cal una alimentació saludable. Alimentar-se adequadament és garantia d’un creixement i desenvolupament correctes en qualsevol edat i estat fisiològic al llarg de la vida, i permet conservar o restablir la salut i reduir el risc de patir malalties.

L’alimentació diària ha de ser suficient, completa, variada, equilibrada i adaptada a les característiques individuals. Cobrir les necessitats d’energia i nutrients que requereix l’organisme en les diferents etapes de la vida garanteix una alimentació saludable. S’ha d’ingerir les quantitats i proporcions idònies tenint en compte la diversitat d’aliments i de tècniques de preparació.

Els aliments frescos i principalment vegetals són les principals fonts d’aquests nutrients. Cal evitar els aliments amb baixa qualitat nutricional i les begudes alcohòliques.

Una alimentació saludable ha de ser també satisfactòria, segura i s’ha de poder adaptar a les peculiaritats individuals i també socials, culturals i de l’entorn. Ha de ser agradable i aportar plaer sensorial. A més, no ha de contenir contaminants ni tòxics que suposin un risc per a la salut.

Per últim, i també molt important, cal que vetlleu per la sostenibilitat i perquè sigui viable i assequible des del punt de vista econòmic. Alimentar-se de manera saludable ha de suposar un respecte per al medi ambient, prioritzant els aliments frescos i mínimament processats, així com els productes locals i de l’entorn. Una alimentació saludable ha de ser una proposta viable amb un pressupost raonable, de la que ningú quedi exclòs.

Font: Canal Salut

Anuncis

Quant a Blog ICS CatCentral

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat en Consells de salut i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Si voleu podeu enriquir aquest blog amb els vostres comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s